Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. bouillon)
1. supă de carne fiartă fără zarzavaturi.
2. lichid obţinut prin fierberea cărnii şi ca mediu de cultură pentru microorganisme.
3. pastă, zeamă de roşii fierte.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. compote)
1. preparat alimentar din fructe fierte în apă cu zahăr.
Parte de vorbire: s.f.
Origine: (fr. confiture)
1. amestec de fructe fierte și zahăr, în care zahărul servește drept conservant.
2. preparat din (suc de) fructe fierte în zahăr (marmeladă, gem etc.).
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. cuprisme)
1. otrăvire prin consumarea unor alimente fierte în vase de cupru.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. escalope)
1. preparat alimentar din muşchi de viţel sau din peşte, fierte în sos de vin.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. marmelade, germ. Marmelade)
1. pastă alimentară din fructe proaspete, zdrobite sau trecute prin sită şi fierte cu zahăr.