Rezultate secundare (Carnea):
Parte de vorbire: I. s.m. invar, II. s.n. (pl. -uri)
Origine: (fr. anchois)
1. I. pește mic comestibil din familia clupeidelor, de formă alungită, care trăiește în Marea Mediterană și în Oceanul Atlantic; se conservă în ulei sau în saramură și se consumă în general ca aperitiv.
2. II. pastă preparată din carnea acestui pește, care se servește ca aperitiv.
Parte de vorbire: adj.
Origine: (fr. botulinique)
2. bacil ~ = bacil care se găseşte în carnea sau fructele conservate şi în nutreţul însilozat.
Parte de vorbire: vb.
Origine: (fr. désosser)
1. a desprinde carnea de pe oase la animalele sacrificate; a scoate oasele de la peşte.
Parte de vorbire: vb.
Origine: (fr. faisander)
1. tr. a da vânatului, păstrându-l în anumite condiţii un timp, o aromă specială (de fazan).
2. refl. (despre carnea de vânat) a căpăta un anumit gust (în urma fezandării).
Parte de vorbire: vb.
Origine: (fr. filéter)
2. a tăia carnea de vită sau de peşte în fileuri.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. iguane, sp. iguana)
1. reptilă din regiunile tropicale, mare, având o creastă dinţată pe spate, cu carnea şi ouăle comestibile.