Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. bonbon)
1. preparat de cofetărie de mici dimensiuni, cu compoziţii, umpluturi şi forme diferite.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. brasserie)
1. local în care se servesc preparate culinare, specialităţi de cofetărie şi patiserie, precum şi băuturi.
2. berărie.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr., sp. caramel)
1. zahăr ars, folosit în cofetărie şi la colorarea unor băuturi, alimente.
Parte de vorbire: s.f. (franțuzism)
Origine: (fr. confiserie)
1. local în care se fac, se consumă și se vând dulciuri (prăjituri, bomboane, înghețată et cetera); cofetărie.
Parte de vorbire: adj.
Origine: (fr. napolitaine)
1. adj., s. m. f. (locuitor) din Napoli.
2. (s. m.) dialect vorbit în (regiunea) Napoli.
3. s. f. produs de cofetărie din straturi alternative de foi cu umplutură de cremă.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. nougat)
1. preparat de cofetărie din foi de aluat cu umplutură de albuş de ou, zahăr şi nuci sau alune.