Dictionar

Bomboană

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. bonbon)

1. preparat de cofetărie de mici dimensiuni, cu compoziţii, umpluturi şi forme diferite.


Braserie

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. brasserie)

1. local în care se servesc preparate culinare, specialităţi de cofetărie şi patiserie, precum şi băuturi.

2. berărie.


Caramel

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr., sp. caramel)

1. zahăr ars, folosit în cofetărie şi la colorarea unor băuturi, alimente.


Confiserie

Parte de vorbire: s.f. (franțuzism)
Origine: (fr. confiserie)

1. local în care se fac, se consumă și se vând dulciuri (prăjituri, bomboane, înghețată et cetera); cofetărie.


Napolitan, -ă

Parte de vorbire: adj.
Origine: (fr. napolitaine)

1. adj., s. m. f. (locuitor) din Napoli.

2. (s. m.) dialect vorbit în (regiunea) Napoli.

3. s. f. produs de cofetărie din straturi alternative de foi cu umplutură de cremă.


Nuga

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. nougat)

1. preparat de cofetărie din foi de aluat cu umplutură de albuş de ou, zahăr şi nuci sau alune.