Dictionar

bomboană

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. bonbon)

1. preparat de cofetărie de mici dimensiuni, cu compoziții, umpluturi și forme diferite.
 

braserie

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. brasserie)

1. local în care se servesc preparate culinare, specialități de cofetărie și patiserie, precum și băuturi.
2. berărie.
 

caramel

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr., sp. caramel)

1. zahăr ars, folosit în cofetărie și la colorarea unor băuturi, alimente.
 

confiserie

Parte de vorbire:  s.f. (franțuzism)  
Etimologie: (fr. confiserie)

1. local în care se fac, se consumă și se vând dulciuri (prăjituri, bomboane, înghețată et cetera); cofetărie.
 
 

nuga

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. nougat)

1. preparat de cofetărie din foi de aluat cu umplutură de albuș de ou, zahăr și nuci sau alune.