Rezultate secundare (Ocol,):
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. chrysocolle)
1. silicat de cupru hidratat, piatră fină de culoare albastră.
Parte de vorbire: s.n.
Origine: (fr. endocol)
1. (anat.) zona interioară a colului uterin.
Parte de vorbire: s.n.
Origine: (fr. exocol)
1. (anat.) zona exterioară a colului uterin.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. glycocolle)
1. aminoacid din numeroase proteine; acid aminoacetic; glicină2.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. ichtyocolle)
1. clei de peşte, folosit la limpezirea vinurilor.
Parte de vorbire: s.n.
Origine: (fr. protocole, germ. Protokoll, lat. protocollum, gr. protokollon)
1. totalitatea formelor și practicilor de ceremonial care se aplică la festivități oficiale în relațiile diplomatice.
2. serviciu însărcinat cu luarea măsurilor privitoare la ceremonial.
3. document care consemnează dezbaterile purtate în cadrul unui congres, al unei conferințe internaționale, al unor tratative.
4. act suplimentar al unui tratat prin care se stabilește modul de aderare la un acord preexistent.
5. înțelegere internațională încheiată în diferite domenii.
6. document în care se consemnează schimbul instrumentelor de ratificare, încheierea unor tratative.
7. (inform.) convenție hardware și software de schimb a informațiilor între două sisteme.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. amandine)
1. prăjitură din ciocolată cu cremă de migdale.
Parte de vorbire: adj.
Origine: (fr. amino-acétique)
1. (chimie) se spune despre un radical chimic monovalent cu doi atomi de carbon, cuprinzând o amină (-NH2) și un carboxil (-COOH).
Parte de vorbire: I. adj., II. s.n.
Origine: (fr. auto-adhésif)
1. I. care se lipeşte singur; autocolant.
2. II. bandă care se lipeşte fără a fi nevoie să fie umezită; autocolant.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. barrot)
1. semipreparat din fondant sau ciocolată şi miezul fructelor oleaginoase (nuci, alune, migdale).
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. bâton)
1. bucată (de vanilie, de ciocolată etc.) în formă de bastonaş.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. bavaroise)
1. preparat culinar cu aspect gelatinos, din ciocolată, rom etc., care se serveşte rece, între brânzeturi şi fructe.