Dictionar

crisocol

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. chrysocolle)

1. silicat de cupru hidratat, piatră fină de culoare albastră.
 

endocol

Parte de vorbire:  s.n.  
Etimologie: (fr. endocol)

1. (anat.) zona interioară a colului uterin.
 

exocol

Parte de vorbire:  s.n.  
Etimologie: (fr. exocol)

1. (anat.) zona exterioară a colului uterin.
 

glicocol

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. glycocolle)

1. aminoacid din numeroase proteine; acid aminoacetic; glicină2.
 

ihtiocol

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. ichtyocolle)

1. clei de pește, folosit la limpezirea vinurilor.
 
 

amandină

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. amandine)

1. prăjitură din ciocolată cu cremă de migdale.
 

aminoacetic

Parte de vorbire:  adj.  
Etimologie: (fr. amino-acétique)

1. (chimie) se spune despre un radical chimic monovalent cu doi atomi de carbon, cuprinzând o amină (-NH2) și un carboxil (-COOH).
2. acid ~ = glicocol.
 

autoadeziv, -ă

Parte de vorbire:  I. adj., II. s.n.  
Etimologie: (fr. auto-adhésif)

1. I. care se lipește singur; autocolant.
2. II. bandă care se lipește fără a fi nevoie fie umezită; autocolant.
 

barot

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. barrot)

1. semipreparat din fondant sau ciocolată și miezul fructelor oleaginoase (nuci, alune, migdale).
 

baton

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. bâton)

1. bucată (de vanilie, de ciocolată etc.) în formă de bastonaș.
 

bavareză

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. bavaroise)

1. preparat culinar cu aspect gelatinos, din ciocolată, rom etc., care se servește rece, între brânzeturi și fructe.