Dictionar

 

braserie

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. brasserie)

1. local în care se servesc preparate culinare, specialități de cofetărie și patiserie, precum și băuturi.
2. berărie.
 

bufet-braserie

Parte de vorbire:  s.n.  
Etimologie: (bufet + braserie)

1. bufet cu specific de braserie.
 

caroserie

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. carrosserie)

1. construcția montată pe un vehicul, pentru transportul oamenilor, materialelor, mărfurilor.
 

cartușerie

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. cartoucherie)

1. secție într-un arsenal unde se fabrică și se depozitează cartușele.
 

cocserie

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (după fr. cokerie)

1. ansamblul instalațiilor în care se fabrică cocsul.
 

confiserie

Parte de vorbire:  s.f. (franțuzism)  
Etimologie: (fr. confiserie)

1. local în care se fac, se consumă și se vând dulciuri (prăjituri, bomboane, înghețată et cetera); cofetărie.
 
 
 
 
 

antetitlu

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (după fr. avant-titre)

1. text înaintea titlului unei cărți, denumirea instituției sub egida căreia apare, numărul seriei, numele colecției etc.
 

apprenti

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. apprenti)

1. (livr.) tânăr care învață o meserie sub îndrumarea unui instructor, unui maistru.
2. (fig.) începător.