Dictionar

Rezultate secundare (Caşcaval):

Bulet 2

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. boulette)

1. cocoloş de vată în pansamentele dentare.

2. mic cocoloş de carne, caşcaval etc.; perişoară, chifteluţă.


Pana

Parte de vorbire: vb.
Origine: (fr. paner)

1. a trece prin făină, ou şi pesmet caşcavalul, carnea, legumele şi a le prăji în grăsime.


Pane

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. pané)

1. inv. (despre carne, caşcaval etc.) prăjit în grăsime după ce a fost dat prin făină, ou şi pesmet.


Parmezan

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. parmesan, germ. Parmesan)

1. caşcaval italienesc (uscat) din lapte smântânit.


Rizoto

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr., it. risotto, germ. Risotto)

1. mâncare din orez, cu unt, caşcaval şi sos de roşii.