Dictionar

ciocolată

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (it. ciocolata)

1. amestec solidificat de cacao și zahăr cu alte ingrediente.
2. băutură din praf de ciocolată (1) dizolvat în apă sau în lapte.
 

amandină

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. amandine)

1. prăjitură din ciocolată cu cremă de migdale.
 

barot

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. barrot)

1. semipreparat din fondant sau ciocolată și miezul fructelor oleaginoase (nuci, alune, migdale).
 

baton

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. bâton)

1. bucată (de vanilie, de ciocolată etc.) în formă de bastonaș.
 

bavareză

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. bavaroise)

1. preparat culinar cu aspect gelatinos, din ciocolată, rom etc., care se servește rece, între brânzeturi și fructe.
 

bușeu

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. bouchée)

1. prăjitură cu cremă, frișcă sau ciocolată.
 

ciocolată

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (it. ciocolata)

1. amestec solidificat de cacao și zahăr cu alte ingrediente.
2. băutură din praf de ciocolată (1) dizolvat în apă sau în lapte.