Dictionar

galetă

Parte de vorbire:  s.f.  
Etimologie: (fr galette, it galetta)

1. prăjitură rotundă și plată din făină, unt și ouă.
2. biscuit fără sare, pentru marinari; pesmet.
3. obiect în formă de galetă.
4. (var. s.m.) galet.
 
 

gratina

Parte de vorbire:  vb. tr.  
Etimologie: (fr. gratiner)

1. a prepara un graten; a acoperi unele mâncăruri cu pesmet și a le da la cuptor.
 

pana

Parte de vorbire:  vb.  
Etimologie: (fr. paner)

1. a trece prin făină, ou și pesmet cașcavalul, carnea, legumele și a le prăji în grăsime.
 

pane

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. pané)

1. inv. (despre carne, cașcaval etc.) prăjit în grăsime după ce a fost dat prin făină, ou și pesmet.
 

șnițel

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (germ. Schnitzel)

1. felie subțire de carne muiată în făină, ou și pesmet și prăjită în grăsime.