Rezultate secundare (Alimentelor.):
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. calorimètre)
1. instrument în calorimetrie.
2. aparat pentru determinarea valorii calorice a alimentelor.
Parte de vorbire: s.f.
Origine: (amer. kitchenette)
1. bucătărie de dimensiuni reduse, în apartamente sau garsoniere, dotată cu strictul necesar; bucătărioară.
2. zonă pentru prepararea alimentelor, ocupând adesea doar o parte a unei încăperi; bucătărie deschisă.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. chyle, lat. chylus, gr. khylos, suc)
1. lichid din digestia alimentelor, absorbit de mucoasa intestinală pentru a fi transportat, pe cale limfatică, în tot corpul.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. chyme, lat, chymus, gr. khymos, umoare)
1. amestec din digerarea parţială a alimentelor în stomac.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. coction, lat. coctio)
2. fierbere a frunzelor, florilor etc. de plante medicinale pentru extragerea principiilor active conţinute; medicament astfel obţinut.
3. digestie a alimentelor în stomac.
Parte de vorbire: s.f.
Origine: (crio- + conservare)
1. tehnică de conservare prin scăderea temperaturii produselor și alimentelor, care prelungește durata lor de valabilitate, iar în funcție de temperaturi, proliferarea microorganismelor și activitățile celulare sunt fie încetinite, fie oprite; conservare prin frig.