Parte de vorbire: s.
Origine: (fr., engl. pudding)
1. preparat culinar, din făină (sau paste făinoase), orez, ouă, lapte, adesea îndulcit, servit la desert.
2. fel de mâncare din legume, brânză, copt în cuptor.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. camembert)
1. brânză grasă cu coaja subţire, după o reţetă franţuzească.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. cantal)
1. brânză de reţetă franţuzească, fermentată, cu pastă dură.
Parte de vorbire: prefix
Origine: (fr. casé/i/-, cf. lat. caseus)
1. „brânză”.
Parte de vorbire: adj.
Origine: (fr. caséeux)
1. care este de natura brânzei; cu aspect de brânză; brânzos.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr., engl. cheddar)
1. brânză engleză şi americană, pe bază de lapte de vacă şi ulei de bumbac, porumb, cocos sau soia, cu pastă dură şi colorată.