Dictionar

Rezultate principale (Ciocolată):

Ciocolată

Parte de vorbire: s.
Origine: (it. ciocolata)

1. amestec solidificat de cacao şi zahăr cu alte ingrediente.

2. băutură din praf de ciocolată (1) dizolvat în apă sau în lapte.


Rezultate secundare (Ciocolată):

Amandină

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. amandine)

1. prăjitură din ciocolată cu cremă de migdale.


Barot

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. barrot)

1. semipreparat din fondant sau ciocolată şi miezul fructelor oleaginoase (nuci, alune, migdale).


Baton

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. bâton)

1. bucată (de vanilie, de ciocolată etc.) în formă de bastonaş.


Bavareză

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. bavaroise)

1. preparat culinar cu aspect gelatinos, din ciocolată, rom etc., care se serveşte rece, între brânzeturi şi fructe.


Buşeu

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. bouchée)

1. prăjitură cu cremă, frişcă sau ciocolată.


Ciocolată

Parte de vorbire: s.
Origine: (it. ciocolata)

1. amestec solidificat de cacao şi zahăr cu alte ingrediente.

2. băutură din praf de ciocolată (1) dizolvat în apă sau în lapte.