Rezultate secundare (Citrice;):
Parte de vorbire: Traducere
Origine:
1. LAT Alternaria citri
2. FR pourriture noire des fruits des agrumes; alternariose des agrumes
3. EN alternaria black rot of citrus plants; alternaria fruit rot of citrus plants
4. DE Schwarzfäule der Agrumenbäume; Alternariafäule der Agrumenbäume
5. RU чёрнaя rниль плодов цитрусовых кульур; aльтернaриоз цитрусовых культур
6. HU citromfélék alternáriás betegsége
Parte de vorbire: Traducere
Origine:
3. EN sooty mould of citrus plants; fumago of citrus plants
4. DE Rußtau der Agrumenbäume
5. RU чернь цитрусовых культуры
Parte de vorbire: Traducere
Origine:
1. LAT Armillaria mellea
2. FR pourriture des racines des agrumes
3. EN armillaria root rot of citrus plants
4. DE Armillaria-Wurzelfäule der Agrumenbäume
5. RU aрмилляриеллёзнaя rниль корней цитрусовых культур; опёнок цитрусовых культур; aрмилляриеллёз цитрусовыхкультур
6. HU citromfélék gyűrűs tuskógombája, armellariellás gyökérbetegsége
Parte de vorbire: Traducere
Origine:
2. FR septoriose des agrumes; taches foliaires des agrumes
3. EN septoria leaf spot of citrus plants
4. DE Septoria-Blattfleckenkrankheit der Agrumenbäume
5. RU септориоз цитрусовых культур
6. HU citrusfélék szeptoriózisa
Parte de vorbire: s.f. pl.
Origine: (fr. agrumes)
1. termen generic care denumește fructele citrice; hesperide.
2. denumire colectivă pentru portocale, lămâi, mandarine, grepfruturi etc.
Parte de vorbire: adj.
Origine: (fr. ascorbique)
1. despre sau aparținând vitaminei C sau derivaților săi.
2. (biochimie) acid ~ = acid organic cu proprietăți antioxidante, prezent într-o formă particulară în lămâi, sucuri de fructe (în special citrice) și legume proaspete; vitamina C.
Parte de vorbire: s.
Origine: (n. com.)
1. băutură răcoritoare cu gust de citrice.
Parte de vorbire: s.
Origine: (ci/tric/ + -co/la/)
1. băutură răcoritoare cu gust de citrice.
Parte de vorbire: s.f.
Origine: (citro/nadă/)
1. băutură răcoritoare pe bază de citrice; citronadă.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. coupage)
1. amestecare a varietăţilor de vin în vederea obţinerii aromei, a buchetului şi a unui anumit gust; amestec al siropului cu concentratul de citrice; cupajare.