Rezultate secundare (Conserve;):
Parte de vorbire: s.
Origine: (blanşa)
1. opărire a cărnii, a legumelor destinate preparării anumitor conserve.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. bombage)
1. deformare a unei plăci având o suprafaţă convexă.
2. deformare prin bombare a capacelor cutiilor de conserve în urma alterării conţinutului.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. digesteur)
1. aparat pentru separarea particulelor solubile din unele substanţe sub acţiunea căldurii.
2. recipient în care se opăresc fructele şi legumele pentru conserve.
Parte de vorbire: s.
Origine: (germ. Flechse)
1. ţesut conjunctiv elastic, din tendoane, cartilage etc., la prepararea conservelor de carne şi a mezelurilor.
Parte de vorbire: vb. tr., refl.
Origine: (fr. momifier)
1. a transforma un cadavru într-o mumie prin diferite procese de îmbălsămare și conservare; a (se) mumifica.
2. (prin ext.) a usca naturalicește un corp (sau o parte a corpului) în așa fel încât să se conserve.
3. (fig.) (rar) a încremeni, a se opri la un anumit stadiu de dezvoltare.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. salicylique)
1. acid ~ = acid organic din fenol, folosit în industria coloranţilor, a conservelor alimentare şi în medicină ca antiseptic.