Parte de vorbire: s.
Origine: (blanşa)
1. opărire a cărnii, a legumelor destinate preparării anumitor conserve.
Parte de vorbire: s.
Origine: (engl. bradt)
1. semifabricat obţinut prin tocarea fină a cărnii proaspete de vită, la prepararea salamurilor.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. bouillon)
1. supă de carne fiartă fără zarzavaturi.
2. lichid obţinut prin fierberea cărnii şi ca mediu de cultură pentru microorganisme.
3. pastă, zeamă de roşii fierte.
Parte de vorbire: adj.
Origine: (fr. carné)
1. (despre alimentaţie) compus din carne.
Parte de vorbire: s.m.f.
Origine: (fr. fornicateur)
1. individ care se dedică fornicației, plăcerilor cărnii; om desfrânat.
2. (morală) persoană care este vinovată de păcatul fornicației (curviei).
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr., sp. guano)
1. rocă sedimentară fosfatică, prin acumularea excrementelor şi a resturilor unor păsări marine, îngrăşământ agricol natural.
2. îngrăşământ preparat din deşeurile industriei de prelucrare a cărnii.