Dictionar

Cantal

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. cantal)

1. brânză de reţetă franţuzească, fermentată, cu pastă dură.


Chester

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. chester)

1. brânză fermentată ca o pastă tare, din Anglia.


Fermentaţie

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. fermentation, lat. fermentatio)

1. proces biochimic de transformare a materiei organice în noi substanţe, sub influenţa fermenţilor.

2. substanţă fermentată.


Gruyère

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. gruyère)

1. brânză fermentată, de reţetă franceză, cu scoarţa tare, varietate de şvaiţer.


Mozzarella

Parte de vorbire: s.
Origine: (it. mozzarella)

1. brânză nefermentată, din lapte de bivoliţă.


Nectar

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr., lat. nectar, gr. nektar, germ. Nektar)

1. (mit. gr.) băutură a zeilor, despre care se credea face nemuritor pe cel care o gustă.

2. suc dulce secretat de unele glande ale florilor.

3. (fig.) băutură fermentată; licoare.