Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. cantal)
1. brânză de reţetă franţuzească, fermentată, cu pastă dură.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. chester)
1. brânză fermentată ca o pastă tare, din Anglia.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. fermentation, lat. fermentatio)
1. proces biochimic de transformare a materiei organice în noi substanţe, sub influenţa fermenţilor.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. gruyère)
1. brânză fermentată, de reţetă franceză, cu scoarţa tare, varietate de şvaiţer.
Parte de vorbire: s.
Origine: (it. mozzarella)
1. brânză nefermentată, din lapte de bivoliţă.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr., lat. nectar, gr. nektar, germ. Nektar)
1. (mit. gr.) băutură a zeilor, despre care se credea că face nemuritor pe cel care o gustă.
2. suc dulce secretat de unele glande ale florilor.
3. (fig.) băutură fermentată; licoare.