Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. fructose)
1. monozaharidă dulce, în miere şi în fructele dulci, care, împreună cu glucoza, formează zaharoza; levulovă.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. aldolase)
1. enzimă care intervine în reacţiile biologice de degradare a glicogenului sau glucozei, scindând fructoza.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. inulase)
1. enzimă care transformă inulina în fructoză.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. invertase, germ. Invertase)
1. enzimă în drojdia de bere şi sucul intestinal, care transformă zahărul în glucoză şi fructoză; invertină.
Parte de vorbire: vb.
Origine: (fr. invertir, lat. invertere)
1. a produce o inversie; a transforma zahărul în glucoză şi fructoză cu ajutorul invertazei.
2. a schimba, a transforma.
Parte de vorbire: s.f.
Origine: (fr. lévulose)
1. (biochim.) zahar de origine vegetală, izomer al glucozei; fructoză.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. raffinose)
1. substanţă din galactoză, fructoză şi glucoză (din seminţele de bumbac şi din sfecla de zahăr).