Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. aldolase)
1. enzimă care intervine în reacţiile biologice de degradare a glicogenului sau glucozei, scindând fructoza.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. glycémie)
1. prezenţa glucozei în sânge.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. glycogène)
1. substanţă organică, polimer al glucozei, în aproape toate ţesuturile animale şi mai ales în ficat.
Parte de vorbire: s.f.
Origine: (fr. glycométrie)
1. (viticultură) totalitatea metodelor de dozare a glucozei din mustul de struguri; glucometrie.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. glycorachie)
1. prezenţa (normală) a glucozei în lichidul cefalorahidian.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. glycoside)
1. substanţă de natură vegetală, care conţine hidraţi de carbon şi care, prin hidroliză, dă naştere glucozei; glucozidă, heterozidă.