Parte de vorbire: s.
Origine: (fr., lat gluten)
1. substanţă proteică vâscoasă, moale şi elastică, obţinută din făina cerealelor după îndepărtarea amidonului.
Parte de vorbire: prefix
Origine: (fr. aleuro-, cf. gr. aleuron „făină”)
1. „făină, gluten, aleuronă, făinos, glutinos”.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. aleuromètre)
1. aparat pentru determinarea cantităţii de gluten din făină.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. aleuronate)
1. produs alimentar bogat în proteine, din gluten.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. glutéine)
1. una dintre proteinele glutenului.
Parte de vorbire: adj.
Origine: (fr. glutineux)
1. de natura glutenului.
Parte de vorbire: s.
Origine: (glut/en/ + -graf3)
1. aparat pentru determinarea extensibilităţii glutenului.