Dictionar

asezona

Parte de vorbire:  vb.  
Etimologie: (fr. assaisonner)

1. a pune ingrediente într-o mâncare.
 

chec

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (engl., fr. cake)

1. sort de prăjitură englezească coaptă în forme, din aluat gros și dulce cu ingrediente (nuci, stafide, rahat etc.).
 

ciocolată

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (it. ciocolata)

1. amestec solidificat de cacao și zahăr cu alte ingrediente.
2. băutură din praf de ciocolată (1) dizolvat în apă sau în lapte.
 

curry

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. curry)

1. mâncare foarte cpndimentată din ardei iute, piper și alte ingrediente.
 

puding 1

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr., engl. pudding)

1. budincă englezească în care, pe lângă ingredientele obișnuite, se adaugă fructe uscate sau carne tocată.
 

prăjitură

Parte de vorbire:  s.f.  
Etimologie: (prăji + -tură)

1. produs de patiserie preparat din făină, zahăr, grăsimi, ouă și ingrediente, care se consumă, de obicei, ca desert.