Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. marmelade, germ. Marmelade)
1. pastă alimentară din fructe proaspete, zdrobite sau trecute prin sită şi fierte cu zahăr.
Parte de vorbire: s.f.
Origine: (fr. confiture)
1. amestec de fructe fierte și zahăr, în care zahărul servește drept conservant.
2. preparat din (suc de) fructe fierte în zahăr (marmeladă, gem etc.).
Parte de vorbire: s.
Origine: (engl. jam)
1. marmeladă cu o consistenţă mai slabă, în care fructele rămân aproape întregi.
Parte de vorbire: s.n.
Origine: (fr. gaufrette)
1. mică prăjitură în formă de fagure.
2. vafă mică, adesea umplută cu cremă sau cu confitură (marmeladă, gem).
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. mazarin)
1. produs de patiserie preparat din aluat, fructe zaharisite, sirop şi marmeladă de caise.