Rezultate secundare (Mustul):
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. argol)
1. depozit de cristale roşietice-cafenii, compus în special din tartrat acid de potasiu, ce se formează pe pereţii vaselor în care fermentează mustul.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. brassage)
1. amestecare a combustibilului pulverizat sau în stare de vapori cu aerul comburant înainte de introducerea lui în cilindrul motorului.
2. amestecare la cald a făinii de malţ cu apă caldă pentru a se obţine mustul de bere.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. bourbe)
1. reziduu din substanţe mucilaginoase etc., pe fundul recipientelor în care se limpezeşte mustul.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. cidre)
1. băutură obţinută prin fermentarea alcoolică a mustului de mere.
Parte de vorbire: s.n.
Origine: (fr. débourbage)
1. acțiunea de a deburba; deburbare.
2. spălarea unui minereu noroios de argila care îl acoperă.
3. (oenologie) operația de limpezire a mustului, obținut prin presare directă, înainte de fermentație; faptul de a îndepărta burba.
Parte de vorbire: s.
Origine: (deburba)
1. operaţie de limpezire a mustului înainte de fermentaţie.