Rezultate principale (Patiserie,):
Parte de vorbire: s.f.
Origine: (fr. pâtisserie)
1. pateuri, plăcinte etc. preparate dintr-un aluat fin şi umplut cu carne, brânză, dulceaţă.
2. comerț, industrie de fabricație și vânzare de prăjituri.
3. magazin unde se desfășoară această activitate.
Rezultate secundare (Patiserie,):
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. brasserie)
1. local în care se servesc preparate culinare, specialităţi de cofetărie şi patiserie, precum şi băuturi.
2. berărie.
Parte de vorbire: s.m. (~ți), s.n. (~te)
Origine: (fr. croissant)
1. produs de patiserie, din aluat fraged, în formă de semilună, cu diverse umpluturi.
3. (var.) croissant.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. diamalz)
1. extract de malţ uscat, folosit la prepararea bomboanelor, în patiserie şi în industria textilă.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. mazarin)
1. produs de patiserie preparat din aluat, fructe zaharisite, sirop şi marmeladă de caise.
Parte de vorbire: s.n. (reg.)
Origine: (germ. Mehlspeise)
1. termen generic de origine germană pentru diverse feluri de mâncare dulci, produse de patiserie, prăjituri și tarte care pot fi servite ca fel principal sau desert; prăjitură de casă.
Parte de vorbire: s.n.
Origine: (fr. meringue)
1. (patiserie) prăjitură făcută dintr-un amestec de albușuri bătute spumă și zahăr pudră, care se coace la cuptor la foc mic.