Dictionar

Rezultate principale (Patiserie,):

Patiserie

Parte de vorbire: s.f.
Origine: (fr. pâtisserie)

1. pateuri, plăcinte etc. preparate dintr-un aluat fin şi umplut cu carne, brânză, dulceaţă.

2. comerț, industrie de fabricație și vânzare de prăjituri.

3. magazin unde se desfășoară această activitate.


Rezultate secundare (Patiserie,):

Braserie

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. brasserie)

1. local în care se servesc preparate culinare, specialităţi de cofetărie şi patiserie, precum şi băuturi.

2. berărie.


Croasant

Parte de vorbire: s.m. (~ți), s.n. (~te)
Origine: (fr. croissant)

1. produs de patiserie, din aluat fraged, în formă de semilună, cu diverse umpluturi.

2. corn preparat din foitaj.

3. (var.) croissant.


Diamalţ

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. diamalz)

1. extract de malţ uscat, folosit la prepararea bomboanelor, în patiserie şi în industria textilă.


Mazarin

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. mazarin)

1. produs de patiserie preparat din aluat, fructe zaharisite, sirop şi marmeladă de caise.


Melșpaiz

Parte de vorbire: s.n. (reg.)
Origine: (germ. Mehlspeise)

1. termen generic de origine germană pentru diverse feluri de mâncare dulci, produse de patiserie, prăjituri și tarte care pot fi servite ca fel principal sau desert; prăjitură de casă.

2. (var.) melșpais, melșpaiț.


Mereng

Parte de vorbire: s.n.
Origine: (fr. meringue)

1. (patiserie) prăjitură făcută dintr-un amestec de albușuri bătute spumă și zahăr pudră, care se coace la cuptor la foc mic.

2. (var.) mering.