Dictionar

 
 

bizou

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. biseau)

1. margine tăiată oblic (la oglinzi, pietre prețioase etc.).
 

chateaubriand

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. chateaubriand)

1. bucată de mușchi de vacă tăiată special și preparată ca friptură la grătar.
 

fricase

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. fricassée)

1. carne tăiată bucăți și prăjită în sos; tocană.
 

galoș

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. galoche)

1. încălțăminte care se poartă peste pantofi sau peste ghete.
2. macara cu un singur scripete și cu una din fețe tăiată.
 

hamburger

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr., engl., amer. hamburger)

1. bucată de carne tocată prăjită în tigaie și servită caldă într-o chiflă tăiată în două.