Rezultate secundare (Tărie,):
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. coquetterie)
1. purtare inspirată de dorinţa de a plăcea unei persoane de sex opus.
Parte de vorbire: s.
Origine: (colet1 + -ărie)
1. expediere de mărfuri în cantităţi mici şi sub forme uşor de mânuit; (p. ext.) mijloc (feroviar) de transport pentru colete1.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. faïencerie)
1. ansamblu de obiecte de faianţă.
Parte de vorbire: s.f.
Origine: (gazetar + -ie)
1. activitatea de culegere, verificare, comentare și publicare de fapte în mass-media, pentru a le aduce în atenția publicului; profesiunea celui care colaborează la o gazetă; ziaristică.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. marqueterie)
1. procedeu de decorare a mobilelor sau a zidăriei constând în aplicarea pe suprafaţa acestora a unor bucăţi mici de placaj, de fildeş etc. pentru a obţine un decor geometric, floral sau chiar un tablou.
2. lucrare decorativă astfel obţinută.
Parte de vorbire: s.f.
Origine: (monedă + -ărie)
1. întreprindere (de stat) unde se fabrică monedele.
2. îndeletnicire a celui care lucrează la baterea de monede.
3. (colectiv) cantitate mare de monede.
4. (rar) artă, meșteșug al baterii de monede.
5. (var.) monedărie.
Parte de vorbire: s.n.
Origine: (fr. acetimètre)
1. instrument pentru măsurarea tăriei oţetului; acetometru.
2. acidimetru care permite evaluarea gradului de concentrație al unui oțet.
Parte de vorbire: adj.
Origine: (fr. aromatique, lat. aromaticus)
1. care răspândește aromă, parfumat.
2. (despre plante) care conține diferite substanțe mirositoare.
3. (despre substanțe organice, combinații) care are în moleculă unul sau mai multe nuclee de 6 atomi de carbon, cu o structură caracteristică.
4. (chimie) se referă la seria de compuși foarte stabili a căror moleculă conține unul sau mai multe nuclee de benzen.
5. plantă ~ă = plantă folosită în bucătărie și fitoterapie pentru aromele pe care le degajă și pentru uleiurile esențiale pe care le conține și care pot fi extrase.
6. (oenologie) persistență ~ă intensă = durata exprimată în secunde a persistenței aromelor după degustare.
7. miros ~ = miros care decurge dintr-o aromă, un parfum sau un ulei parfumat.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. bonbon)
1. preparat de cofetărie de mici dimensiuni, cu compoziţii, umpluturi şi forme diferite.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. brasserie)
1. local în care se servesc preparate culinare, specialităţi de cofetărie şi patiserie, precum şi băuturi.
2. berărie.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr., sp. caramel)
1. zahăr ars, folosit în cofetărie şi la colorarea unor băuturi, alimente.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. casserole)
1. capsulă de porţelan cu coadă pentru topirea în laborator a substanţelor vâscoase şi puţin volatile.
2. vas de bucătărie cu coadă şi fund plat.
3. recipient din material plastic, pentru alimente.