Rezultate principale (Ciocolată):
Parte de vorbire: s.
Origine: (it. ciocolata)
1. amestec solidificat de cacao şi zahăr cu alte ingrediente.
2. băutură din praf de ciocolată (1) dizolvat în apă sau în lapte.
Rezultate secundare (Ciocolată):
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. amandine)
1. prăjitură din ciocolată cu cremă de migdale.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. barrot)
1. semipreparat din fondant sau ciocolată şi miezul fructelor oleaginoase (nuci, alune, migdale).
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. bâton)
1. bucată (de vanilie, de ciocolată etc.) în formă de bastonaş.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. bavaroise)
1. preparat culinar cu aspect gelatinos, din ciocolată, rom etc., care se serveşte rece, între brânzeturi şi fructe.
Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. bouchée)
1. prăjitură cu cremă, frişcă sau ciocolată.
Parte de vorbire: I. adj., II. s.m.f.
Origine: (cf. fr. chocolatier)
1. I. care se referă la ciocolată sau la prelucrarea ei; de ciocolată.
2. II. persoană care face sau vinde ciocolată; muncitor într-o fabrică de ciocolată.