Dictionar

Rezultate principale (Patiserie):

Patiserie

Parte de vorbire: s.f.
Origine: (fr. pâtisserie)

1. pateuri, plăcinte etc. preparate dintr-un aluat fin şi umplut cu carne, brânză, dulceaţă.

2. comerț, industrie de fabricație și vânzare de prăjituri.

3. magazin unde se desfășoară această activitate.


Rezultate secundare (Patiserie):

Braserie

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. brasserie)

1. local în care se servesc preparate culinare, specialităţi de cofetărie şi patiserie, precum şi băuturi.

2. berărie.


Croasant

Parte de vorbire: s.m. (~ți), s.n. (~te)
Origine: (fr. croissant)

1. produs de patiserie, din aluat fraged, în formă de semilună, cu diverse umpluturi.

2. corn preparat din foitaj.

3. (var.) croissant.


Diamalţ

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. diamalz)

1. extract de malţ uscat, folosit la prepararea bomboanelor, în patiserie şi în industria textilă.


Mazarin

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. mazarin)

1. produs de patiserie preparat din aluat, fructe zaharisite, sirop şi marmeladă de caise.


Patibar

Parte de vorbire: s.
Origine: (pati/serie/ + bar1)

1. bar1 cu specific de patiserie.


Patisier, -ă

Parte de vorbire: s.
Origine: (fr. pâtissier)

1. cel care prepară şi vinde produse de patiserie.