OK
X
bomboană
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. bonbon)
1.
preparat
de
cofetărie
de
mici
dimensiuni,
cu
compoziții,
umpluturi
și
forme
diferite.
braserie
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. brasserie)
1.
local
în
care
se
servesc
preparate
culinare,
specialități
de
cofetărie
și
patiserie,
precum
și
băuturi.
2.
berărie.
caramel
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr., sp. caramel)
1.
zahăr
ars,
folosit
în
cofetărie
și
la
colorarea
unor
băuturi,
alimente.
confiserie
Parte de vorbire:
s.f. (franțuzism)
Etimologie: (fr. confiserie)
1.
local
în
care
se
fac,
se
consumă
și
se
vând
dulciuri
(prăjituri,
bomboane,
înghețată
et
cetera);
cofetărie.
napolitan, -ă
Parte de vorbire:
adj.
Etimologie: (fr. napolitaine)
1.
adj.,
s.
m.
f.
(locuitor)
din
Napoli.
2.
(s.
m.)
dialect
vorbit
în
(regiunea)
Napoli.
3.
s.
f.
produs
de
cofetărie
din
straturi
alternative
de
foi
cu
umplutură
de
cremă.
nuga
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. nougat)
1.
preparat
de
cofetărie
din
foi
de
aluat
cu
umplutură
de
albuș
de
ou,
zahăr
și
nuci
sau
alune.