OK
X
absint
Parte de vorbire:
s.n.
Etimologie: (fr. absinthe, lat. absinthium)
1.
plantă
amară
și
aromatică,
cu
esență
toxică;
pelin.
2.
băutură
alcoolică,
tare,
verzuie,
preparată
din
absint.
alcool
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. alcool)
1.
s.
m.
compus
derivat
din
hidrocarburi
prin
substituirea
cu
un
carbon
saturat.
2.
s.
n.
lichid
obținut
prin
fermentarea
și
distilarea
vinului,
a
cerealelor
etc.;
alcool
etilic,
etanol;
spirt.
3.
orice
băutură
alcoolică.
apozimază
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. apozymase)
1.
component
proteic
termolabil
al
zimazei,
enzimă
care
produce
fermentația
alcoolică.
arac
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. arac, engl. arrack)
1.
băutură
alcoolică
foarte
tare,
rachiu
din
orez
sau
din
plante
suculente
bogate
în
zahăr.
bișof
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. bichof, engl. bishof)
1.
băutură
alcoolică
fierbinte,
obținută
prin
macerarea
în
vin
a
lămâiei
sau
portocalei.
brandy
Parte de vorbire:
s.n.
Etimologie: (engl. brandy)
1.
băutură
alcoolică
obținută
prin
distilarea
vinului
din
soiuri
de
struguri
roșii
sau
albi;
coniac
(*
coniacul
este
un
tip
de
brandy
care
pur
și
simplu
provine
din
regiunea
Cognac).