OK
X
bacon
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (engl. bacon)
1.
șuncă
specială,
preparată
din
carne
grasă
și
afumată.
bucchero
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (it. bucchero)
1.
categorie
de
vase
etrusce
din
argilă
afumată
bătând
în
negru,
cu
scopul
de
a
imita
bronzul,
ornamentate
cu
benzi
în
relief.
butargă
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. boutargue)
1.
mâncare
din
icre
de
chefal
presate,
sărate
și
uscate
sau
afumate.
casuletă
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. cassoulet)
1.
iahnie
de
fasole
boabe
cu
afumături.
jambon
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. jambon)
1.
șuncă
din
pulpă
de
porc
sărată
și
fiartă
sau
afumată.
kaizer 2
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (germ. Kaiser/fleisch)
1.
piept
de
porc
fiert
și
afumat.