Dictionar

bacon

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (engl. bacon)

1. șuncă specială, preparată din carne grasă și afumată.
 

bucchero

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (it. bucchero)

1. categorie de vase etrusce din argilă afumată bătând în negru, cu scopul de a imita bronzul, ornamentate cu benzi în relief.
 

butargă

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. boutargue)

1. mâncare din icre de chefal presate, sărate și uscate sau afumate.
 

casuletă

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. cassoulet)

1. iahnie de fasole boabe cu afumături.
 

jambon

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. jambon)

1. șuncă din pulpă de porc sărată și fiartă sau afumată.
 

kaizer 2

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (germ. Kaiser/fleisch)

1. piept de porc fiert și afumat.