Dictionar

bacon

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (engl. bacon)

1. șuncă specială, preparată din carne grasă și afumată.
 

bucchero

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (it. bucchero)

1. categorie de vase etrusce din argilă afumată bătând în negru, cu scopul de a imita bronzul, ornamentate cu benzi în relief.
 

butargă

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. boutargue)

1. mâncare din icre de chefal presate, sărate și uscate sau afumate.
 

casuletă

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. cassoulet)

1. iahnie de fasole boabe cu afumături.
 

cracauer

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (germ. Krakauer)

1. salam preparat prin afumare la rece după fierbere.
 

fumigație

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. fumigation, lat. fumigatio)

1. afumare cu mirodenii pentru distrugerea bacteriilor, a insectelor etc., sau pentru parfumarea aerului.