OK
X
ciocolată
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (it. ciocolata)
1.
amestec
solidificat
de
cacao
și
zahăr
cu
alte
ingrediente.
2.
băutură
din
praf
de
ciocolată
(1)
dizolvat
în
apă
sau
în
lapte.
amandină
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. amandine)
1.
prăjitură
din
ciocolată
cu
cremă
de
migdale.
barot
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. barrot)
1.
semipreparat
din
fondant
sau
ciocolată
și
miezul
fructelor
oleaginoase
(nuci,
alune,
migdale).
baton
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. bâton)
1.
bucată
(de
vanilie,
de
ciocolată
etc.)
în
formă
de
bastonaș.
bavareză
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. bavaroise)
1.
preparat
culinar
cu
aspect
gelatinos,
din
ciocolată,
rom
etc.,
care
se
servește
rece,
între
brânzeturi
și
fructe.
bușeu
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. bouchée)
1.
prăjitură
cu
cremă,
frișcă
sau
ciocolată.
ciocolată
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (it. ciocolata)
1.
amestec
solidificat
de
cacao
și
zahăr
cu
alte
ingrediente.
2.
băutură
din
praf
de
ciocolată
(1)
dizolvat
în
apă
sau
în
lapte.