OK
X
cidru
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. cidre)
1.
băutură
obținută
prin
fermentarea
alcoolică
a
mustului
de
mere.
deburbaj
Parte de vorbire:
s.n.
Etimologie: (fr. débourbage)
1.
acțiunea
de
a
deburba;
deburbare.
2.
spălarea
unui
minereu
noroios
de
argila
care
îl
acoperă.
3.
(oenologie)
operația
de
limpezire
a
mustului,
obținut
prin
presare
directă,
înainte
de
fermentație;
faptul
de
a
îndepărta
burba.
deburbare
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (deburba)
1.
operație
de
limpezire
a
mustului
înainte
de
fermentație.
2.
spălarea
unui
minereu.
glicometru
Parte de vorbire:
s.n.
Etimologie: (fr. glycomètre)
1.
areometru
utilizat
la
determinarea
cantității
de
zahăr
dintr-un
lichid.
2.
(viticultură)
instrument
care
indică
greutatea
specifică
a
mustului
de
struguri
și,
în
consecință,
cantitatea
de
zahăr
pe
care
o
conține;
glucometru.