OK
X
fricase
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. fricassée)
1.
carne
tăiată
bucăți
și
prăjită
în
sos;
tocană.
olla potrida
Parte de vorbire:
s.f.
Etimologie: (sp. olla potrida)
1.
inv.
mâncare
spaniolă,
un
fel
de
tocană.
2.
(fig.)
amestec
disparat
de
lucruri
sau
persoane.
cricală
Parte de vorbire:
s.f. (Transilvania)
Etimologie: (cârcală, cf. cârcălic)
1.
tocană
făcută
cu
ceapă
multă
și
cu
slănină,
îngroșată
cu
făină
bătută
cu
oțet
și
puțină
apă.
mâncărică
Parte de vorbire:
s.f.
Etimologie: (mâncare + -ică)
1.
diminutiv
al
lui
mâncare;
mâncare
(puțină
și
bună).
2.
(Moldova)
tocană.