OK
X
braserie
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. brasserie)
1.
local
în
care
se
servesc
preparate
culinare,
specialități
de
cofetărie
și
patiserie,
precum
și
băuturi.
2.
berărie.
delicatese
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (germ. Delikatesse)
1.
alimente
fine,
prăjituri,
specialități
culinare.
multidisciplinar, -ă
Parte de vorbire:
adj.
Etimologie: (fr. multidisciplinaire, engl. multidisciplinary)
1.
care
privește
mai
multe
discipline
sau
specialități;
interdisciplinar,
pluridisciplinar.
policalifica
Parte de vorbire:
vb.
Etimologie: (poli- + califica)
1.
,
tr.
a
(se)
califica
în
mai
multe
specialități.
rotiserie
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. rótisserie)
1.
local
în
care
se
prepară
și
se
vând
diferite
specialități
de
friptură.
specialitate
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. spécialité, lat. specialitas)
1.
ramură
anumită
a
unei
științe,
a
tehnicii
etc.
care
constituie
obiectul
unor
studii
speciale
pentru
cineva.
2.
de
~
=
care
aparține
unei
anumite
specialități;
(despre
persoane)
specialist
într-o
anumită
ramură
de
activitate.
3.
gen,
categorie
specifică.