OK
X
broșetă
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. brochette)
1.
mică
tijă
de
metal
pe
care
se
înfig
bucăți
de
carne,
pești,
vânat
pentru
a
le
frige.
2.
bucată
de
carne
etc.
friptă
la
frigare;
frigăruie.
șaormă
Parte de vorbire:
s.f.
Etimologie: (arab. شَاوِرْمَا „šāwirmā”, شَاوَرْمَا „šāwarmā”)
1.
fel
de
mâncare
popular,
care
își
are
originea
în
Imperiul
Otoman,
care
se
prepară
prin
frigerea
cărnii,
tăiată
în
felii
subțiri,
pe
o
frigare
lungă
poziționată
vertical;
carnea
astfel
obținută
este
de
obicei
folosită
pentru
a
umple
pâinea,
împreună
cu
alte
ingrediente.