Dictionar

bulet 2

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. boulette)

1. cocoloș de vată în pansamentele dentare.
2. mic cocoloș de carne, cașcaval etc.; perișoară, chifteluță.
 

pana

Parte de vorbire:  vb.  
Etimologie: (fr. paner)

1. a trece prin făină, ou și pesmet cașcavalul, carnea, legumele și a le prăji în grăsime.
 

pane

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. pané)

1. inv. (despre carne, cașcaval etc.) prăjit în grăsime după ce a fost dat prin făină, ou și pesmet.
 

parmezan

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr. parmesan, germ. Parmesan)

1. cașcaval italienesc (uscat) din lapte smântânit.
 

rizoto

Parte de vorbire:  s.  
Etimologie: (fr., it. risotto, germ. Risotto)

1. mâncare din orez, cu unt, cașcaval și sos de roșii.