OK
X
bulet 2
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. boulette)
1.
cocoloș
de
vată
în
pansamentele
dentare.
2.
mic
cocoloș
de
carne,
cașcaval
etc.;
perișoară,
chifteluță.
pana
Parte de vorbire:
vb.
Etimologie: (fr. paner)
1.
a
trece
prin
făină,
ou
și
pesmet
cașcavalul,
carnea,
legumele
și
a
le
prăji
în
grăsime.
pane
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. pané)
1.
inv.
(despre
carne,
cașcaval
etc.)
prăjit
în
grăsime
după
ce
a
fost
dat
prin
făină,
ou
și
pesmet.
parmezan
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. parmesan, germ. Parmesan)
1.
cașcaval
italienesc
(uscat)
din
lapte
smântânit.
rizoto
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr., it. risotto, germ. Risotto)
1.
mâncare
din
orez,
cu
unt,
cașcaval
și
sos
de
roșii.