OK
X
barbecue
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. barbecue)
1.
grătar
cu
mangal
pentru
pregătirea
mâncării
în
aer
liber.
biftec, -ă
Parte de vorbire:
adj.
Etimologie: (fr. bifteck, engl. beef-steak)
1.
friptură
din
mușchi
de
vacă,
la
grătar
sau
la
tigaie.
chateaubriand
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. chateaubriand)
1.
bucată
de
mușchi
de
vacă
tăiată
special
și
preparată
ca
friptură
la
grătar.
debrețin
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (germ. Debreziner)
1.
cârnat
preparat
din
carne
de
vacă
și
porc,
în
intestine
subțiri,
care
se
consumă
prăjit
sau
fript
la
grătar.
gril
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (engl. grill, fr. gril)
1.
grătar
(pentru
fripturi).
2.
friptură
la
grătar.
grilă
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. grille)
1.
panou
format
dintr-o
rețea
de
gratii
paralele
care
se
așază
la
o
deschidere.
2.
grătar.
3.
obstacol
la
o
fortificație
făcut
într-un
gard
de
vergele
de
oțel.
4.
electrod
al
unei
lămpi
de
radio,
în
formă
de
sită.
5.
carton
perforat
care
permite
cifrarea
și
descifrarea
mesajelor,
a
caracterelor
alfanumerice
și
corectarea
la
examene.
6.
desen
în
pătrățele
pentru
cuvinte
încrucișate.
7.
repartiție
orară
a
emisiunilor
de
radio
și
televiziune.
8.
(pl.)
prăjituri
preparate
din
cocă
și
miere,
în
formă
de
grilă.
9.
zăbrelele
vizierei
unui
coif.
10.
sistem
de
remunerație.