OK
X
absint
Parte de vorbire:
s.n.
Etimologie: (fr. absinthe, lat. absinthium)
1.
plantă
amară
și
aromatică,
cu
esență
toxică;
pelin.
2.
băutură
alcoolică,
tare,
verzuie,
preparată
din
absint.
anșoa
Parte de vorbire:
I. s.m. invar, II. s.n. (pl. -uri)
Etimologie: (fr. anchois)
1.
I.
pește
mic
comestibil
din
familia
clupeidelor,
de
formă
alungită,
care
trăiește
în
Marea
Mediterană
și
în
Oceanul
Atlantic;
se
conservă
în
ulei
sau
în
saramură
și
se
consumă
în
general
ca
aperitiv.
2.
II.
pastă
preparată
din
carnea
acestui
pește,
care
se
servește
ca
aperitiv.
bacon
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (engl. bacon)
1.
șuncă
specială,
preparată
din
carne
grasă
și
afumată.
bitter
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (germ. Bitter, fr., engl. bitter)
1.
băutură
amară,
preparată
prin
macerarea
anumitor
substanțe
în
alcool
de
ienupăr.
cacao
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. cacao)
1.
praf
rezultat
din
măcinarea
semințelor
prăjite
ale
unui
arbore
exotic,
folosit
la
prepararea
ciocolatei;
(p.
ext.)
băutura
preparată.
cafetier, -ă
Parte de vorbire:
s.m.f.
Etimologie: (fr. cafetier)
1.
comerciant
care
conduce
o
cafenea.
2.
comerciant
care
vinde
cafea
gata
preparată,
precum
și
alte
băuturi,
calde
sau
reci.