OK
X
aspic
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. aspic)
1.
substanță
gelatinoasă
din
zeamă
de
carne
și
oase,
pentru
prepararea
unor
mâncăruri.
bufet
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. buffet)
1.
mobilă
în
care
se
păstrează
vesela
și
tacâmurile.
2.
local
în
care
se
vând
mâncăruri
reci
și
băuturi
care
se
servesc
repede
(consumate
uneori
în
picioare);
loc
unde
se
vând
prăjituri,
mâncăruri
reci,
sandvișuri
într-o
instituție,
într-un
teatru
etc.
3.
mâncăruri
servite
la
un
bufet
(2).
cabaret
Parte de vorbire:
s.n.
Etimologie: (fr. cabaret)
1.
local
de
petrecere
în
care
este
prezentat
un
spectacol
și
unde
clienții
pot
servi
mâncăruri
și
băuturi,
pot
dansa
etc.;
bar.
culinar, -ă
Parte de vorbire:
adj.
Etimologie: (fr. culinaire, lat. culinarius)
1.
referitor
la
bucătărie.
2.
artă
~ă
=
arta
de
a
pregăti
mâncăruri.
delicat, -ă
Parte de vorbire:
adj.
Etimologie: (fr. délicat, lat. delicatus)
1.
(despre
aspectul
unor
ființe
sau
lucruri)
gingaș,
fin,
grațios.
2.
slăbuț,
plăpând.
3.
(despre
mâncăruri)
de
bună
calitate,
bun
la
gust.
4.
(despre
culori)
discret,
pal,
estompat.
5.
ales,
distins;
(fig.)
atent,
prevenitor.
6.
(despre
situații)
în
care
trebuie
acționat
cu
prudență,
cu
rezervă;
dificil,
greu
de
rezolvat.
fad, -ă
Parte de vorbire:
adj.
Etimologie: (fr. fade)
1.
(despre
mâncăruri)
fără
gust,
searbăd,
insipid.
2.
(fig.)
neexpresiv,
plictisitor,
anost.