OK
X
tocată
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (it. toccata)
1.
compoziție
muzicală
de
virtuozitate,
scrisă
pentru
instrumente
cu
claviatură,
cu
o
mișcare
rapidă,
clară,
sacadată,
executată
solistic.
crenvurșt
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (germ. Krenwürstchen)
1.
cârnăcior
subțire,
din
carne
de
vită
și
slănină
tocată
fin.
farsă
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. farce, it. farsa)
1.
comedie
ușoară
în
care
comicul
reiese
mai
ales
din
situații
hazlii;
bufonerie.
2.
păcăleală,
festă.
3.
carne
tocată
și
condimentată
cu
care
se
umple
o
pasăre,
un
pește,
o
legumă;
umplutură.
hamburger
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr., engl., amer. hamburger)
1.
bucată
de
carne
tocată
prăjită
în
tigaie
și
servită
caldă
într-o
chiflă
tăiată
în
două.
hașe
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. haché)
1.
carne
tocată.
2.
conservă
preparată
din
ficat,
carne
tocată
și
condimente.
hiberna
Parte de vorbire:
vb. intr.
Etimologie: (fr. hiberner, lat. hibernare)
1.
a
fi
în
hibernare.
2.
a
petrece
iarna
având
funcțiile
vitale
încetinite,
într-o
stare
de
amorțeală.
3.
(informatică)
a
intra
într-o
stare
de
așteptare
care
economisește
energie,
păstrând
starea
activă
stocată
în
memoria
nevolatilă.
4.
(fig.)
a-și
petrece
viața
în
somnolență;
a
sta
inactiv.
pateu
Parte de vorbire:
s.
Etimologie: (fr. pâté)
1.
plăcintă
umplută
cu
carne
tocată,
cu
brânză
etc.
2.
pastă
de
ficat,
de
carne
sau
de
pește,
cu
condimente.