OK
X
degustare
Parte de vorbire:
s.f.
Etimologie: (v. degusta)
1.
acțiunea
de
a
degusta
și
rezultatul
ei;
degustație,
degustat.
2.
(fig.)
receptare
cu
plăcere
a
unei
opere
de
artă.
aromatic, -ă
Parte de vorbire:
adj.
Etimologie: (fr. aromatique, lat. aromaticus)
1.
care
răspândește
aromă,
parfumat.
2.
(despre
plante)
care
conține
diferite
substanțe
mirositoare.
3.
(despre
substanțe
organice,
combinații)
care
are
în
moleculă
unul
sau
mai
multe
nuclee
de
6
atomi
de
carbon,
cu
o
structură
caracteristică.
4.
(chimie)
se
referă
la
seria
de
compuși
foarte
stabili
a
căror
moleculă
conține
unul
sau
mai
multe
nuclee
de
benzen.
5.
plantă
~ă
=
plantă
folosită
în
bucătărie
și
fitoterapie
pentru
aromele
pe
care
le
degajă
și
pentru
uleiurile
esențiale
pe
care
le
conține
și
care
pot
fi
extrase.
6.
(oenologie)
persistență
~ă
intensă
=
durata
exprimată
în
secunde
a
persistenței
aromelor
după
degustare.
7.
miros
~
=
miros
care
decurge
dintr-o
aromă,
un
parfum
sau
un
ulei
parfumat.
degustație
Parte de vorbire:
s.f.
Etimologie: (fr. dégustation, lat. degustatio)
1.
acțiunea
de
a
degusta;
degustare.
2.
(prin
ext.)
sesiune
în
care
oaspeții
gustă
vinuri,
feluri
de
mâncare
etc.
ardence [aʀdɑ̃s]
Parte de vorbire:
lexicon
Etimologie: (fr., s.f.)
1.
gust
piperat
resimțit
după
degustarea
uleiului
de
măsline.